Villkor

Vilanova de Milfontes Vandra Portugal. Ockragult runt fönster och dörrar på vita väggar finns på många hus här i Portual - snyggt!

För vandrings resor med oss

Villkor för vandringsresor med Vandra Portugal är viktiga att känna till och här kan du läsa vad som gäller. Funderar du över något så skicka ett mejl eller slå en signal till oss.

Bokning

Säkra att det finns lämpliga flygalternativ  till FARO alternativt LISSABON  innan du genomför din bokning. Önskar du råd kring detta så skicka ett meddelande eller ring. Direkt efter din bokning skickas en faktura med boknings avgiften ut till dig. När den är betald kontrollerar vi platstillgång på boenden och bokar annat praktiskt som bagagetransporten mm. 

Betalning

Anmälningsavgiften är 1000 SEK per resenär.  En faktura på anmälningsavgiften skickas ut vid bekräftad bokning och betalas inom 30 dagar. Faktura på slutbetalningen skickas sedan ut och betalas senast 40 dagar innan avresa. Görs bokningen när det är mindre än 40 dagar kvar till avresa måste betalningen ske omgående.

Se över ditt reseskydd

Se över ditt reseskydd innan du åker. Om du inte har fullgott skydd via din hemförsäkring tag kontakt med ett försäkringsbolag som kan erbjuda en reseförsäkring. Avbeställningsskydd eller reseförsäkring ingår inte i vandrings resans pris. 

Pass

Till alla resmål utanför Norden behöver du ett giltigt pass eller ett internationellt ID-kort.

Specialkost

Äter du vegetariskt, gluten- eller laktosfritt eller har andra behov och önskemål kring kosten meddela detta vid bokningstillfället när du bokar vandring med färdledare. Det brukar inte vara några problem för restaurangerna vi väljer att tillgodose gästernas olika behov.

Resans pris

Angivna priser är i SEK (svenska kronor). Priserna gäller för de tjänster som står angivna under respektive vandringsalternativ. För vandring på egen hand kontakta oss för ett kostnadsförslag. Priset beror bland annat på hur ni vill lägga upp vandringen i längd,  hur många ni är i gruppen och hur många dagar ni önskar vandra. Transfer från flygplatsen i Faro respektive Lissabon till och från vandringens start- och slutpunkt finns som tillval.

Ni bokar själva flyg till och från Portugal. 

Ändringar i programmet

Vi reserverar oss för ändringar i det tänkta programmet av orsaker som ligger utanför vår kontroll exempelvis naturkatastrofer, säkerhetsfaktorer eller liknande. Om ändringar måste göras så meddelar vi det omgående och ordnar alternativa lösningar.

Avbokningar

Vid avbokningar är kostnaderna följande:

31 dagar eller mer innan avresa: anmälningsavgiften
30-21 dagar innan avresa: 35% av resans pris
20-15 dagar innan avresa: 55% av resans pris
14-8 dagar innan avresa: 75% av resans pris
7 – 0 dagar innan avresa: 100% av resans pris

Vandra Portugal har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet

Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens.

Kontrollera att vi har ordnat med resegaranti

Ansöka om ersättning enligt resegarantilagen