Om oss

Vi arrangerar prisvärda vandringar längs Atlantkusten i sydvästra Portugal. Här finns några av södra Europas finaste vandringsleder och området utökas varje år med nya sträckor. Föredrar du en semester med lagom ansträngande aktivitet långt bortom turiststråken, vandring i vacker, ofta dramatisk natur så häng med på en vandring med oss!

Lena Söderberg

Imponerad av denna vackra och relativt okända del av Portugal ville jag dela med mig av mina upplevelser och startade företaget Vandra Portugal. Med ett stort intresse för natur och friluftsliv samt en bakgrund inom reseliv- och turistnäring kändes det helt rätt.  Allt fler söker sig till aktiv semester och att vistas i naturen i kombination med lagom fysisk aktivitet och god mat & dryck är bland det bästa livet kan ge. Våra vandringar erbjuder inslag av njutning, rast och vila likväl som utmaning, spänning och ansträngning. Klimatet är gynnsamt med 300 soldagar per år och erbjuder övervägande vackert väder. Jag är förälskad i Portugals Atlantkust som är vild och vacker!

 

Charlotte Grönlund

Charlotte är certifierad fjällguide och arbetar normalt hela den svenska fjällkedjan. Med sitt företag “Vilda Outdoor” guidar hon grupper till de svenska fjällen året runt och kommer även att fungera som färdledare under våra vandringar i Portugal.  Charlottes filosofi är att naturen ger oss styrka och kraft, vägleder oss rätt om vi bara tar oss tid att lyssna. Vare sig fjället,  havet eller vidderna kan kontrolleras, du måste följa med och känna in väder, vind, djur och natur.  Genom att visa respekt, uppmärksamhet och kärlek så kommer dina sinnen att öppnas – om du vågar och vill.

 

 

Foto av Maria med ryggsäck på väg längs vandringsledenMaria Berggren

Maria är utbildad sjuksköterska och en varm, energigivande och inspirerande person. Här finns inga problem – bara möjligheter. Hon är långdistanslöpare och uthållig med kunskap att lära ut hur du undviker skador vid träning.  Med ett stort intresse för friluftsliv och att röra på sig är hon en trygg färdledare. Hon har också kunskaper kring det som växer i naturen och ett stort intresse för hälsosam mat och träning att dela med sig av.