Villkor

för vandringsresor med oss

När man bokar en resa är det viktigt att veta vad som gäller och här kan du läsa om våra villkor. Funderar du över något så skicka ett mejl eller slå en signal till oss så svarar vi omgående.

Bokning

Säkra att det finns lämpliga flygalternativ  till FARO alternativt LISSABON  innan du genomför din bokning. Önskar du råd kring detta så skicka ett meddelande eller ring oss. Direkt efter din bokning kontrollerar vi platstillgång på boenden och annat praktiskt. Ca 3-4 dagar efter genomförd bokning får du en bekräftelse via e-post med namn på samtliga boenden och övriga detaljer.

Betalning

Anmälningsavgiften är 1000 SEK per resenär.  En faktura på anmälningsavgiften skickas ut vid bekräftad bokning och betalas inom 30 dagar. Faktura på slutbetalningen betalas senast 40 dagar innan avresa. Görs bokningen när det är mindre än 40 dagar kvar till avresa måste betalningen ske omgående.

Se över ditt reseskydd

Se över ditt reseskydd innan du åker. Om du inte har fullgott skydd via din hemförsäkring tag kontakt med ett försäkringsbolag som kan erbjuda en reseförsäkring. Avbeställningsskydd eller reseförsäkring ingår inte i vandringsresans pris.

PASS

Till alla resmål utanför Norden behöver du ett giltigt pass eller ett internationellt ID-kort.

Specialkost

Äter du vegetariskt, gluten- eller laktosfritt eller har andra behov och önskemål kring kosten meddela detta vid bokningstillfället. Det brukar inte vara några problem för restaurangerna vi väljer att tillgodose gästernas olika behov.

Resans pris

Angivna priser är i SEK (svenska kronor). Priserna gäller för de tjänster som står angivna under “Vandring Long weekend” respektive “Vandra med färdledare”.  För vandring på egen hand begär kostnasförslag. Priset beror bland annat på hur ni vill lägga upp vandringen i längd,  hur många ni är i gruppen och hur många dagar ni önskar vandra. Resan från flygplatsen i Faro  respektive Lissabon till och från vandringens start- och slutpunkt finns som tillval.

Ni bokar själva flyg till och från Portugal. 

Ändringar i programmet

Vi reserverar oss för ändringar i det tänkta programmet av orsaker som ligger utanför vår kontroll exempelvis naturkatastrofer, säkerhetsfaktorer eller liknande. Om ändringar måste göras så meddelar vi det omgående och ordnar alternativa lösningar.

Avbokningar

Vid avbokningar är kostnaderna följande:

31 dagar eller mer innan avresa: anmälningsavgiften
30-21 dagar innan avresa: 35% av resans pris
20-15 dagar innan avresa: 55% av resans pris
14-8 dagar innan avresa: 75% av resans pris
7 – 0 dagar innan avresa: 100% av resans pris